Tip van de week

zondag 27 mei 2012

Zorg er voor dat je fiets in orde is en dat je niets vergeet. Het kan geen kwaad als je een paar dagen voor je vertrekt nog even bij je fietsenmaker langs rijdt om de zaak te laten controleren. 
In Frankrijk ben je aangewezen op de fietsenmakers die als vrijwilliger bij de stichting werken, niets mis mee alleen er zijn 8.000 fietsen daar, dus je hoeft niet zo’n rekenwonder te zijn om na te gaan dat het wel even kan duren voor je aan de beurt bent. 


Daarnaast heb je de plaatselijke fietsenmakers. Neem van mij aan dat het antistrijkstok beleid niet voor hen geldt. Als ze wat aan je fiets doen wordt de stopwatch ingedrukt en loopt de teller. Ook zorgen ze dat je weer kan fietsen, maar of dat op die manier het best voor je fiets is, is niet vanzelfsprekend. Het valt deze mensen ook niet kwalijk te nemen, immers mensen komen de hele zomer slecht voorbereid of zichzelf zwaar overschat naar Frankrijk. Je kunt kiezen hun naar je fiets laten kijken zodat je nog kan fietsen of zonder te fietsen terug naar Nederland. 


Dus als je het niet vertrouwd even in Nederland naar je fiets laten kijken en daar alle piepjes en kraakjes er uit laten halen. Baat het niet dan schaadt het niet.


Ad Pelders

0 reacties:

Back to TOP