Baanclinic levert € 802,- sponsorgeld op!!!

donderdag 12 mei 2011

Het is al even geleden dat we de baanclinic hebben georganiseerd. Met we bedoel ik Reint van Asselt, Lisette Schelhaas en Willem Mensink.

Er is een mooie opbrengst van 802,00€ geworden. Dit bedrag komt volledig ten gunste aan Alpe d’Huzes en dus aan het KWF.
Een aantal deelnemers was naar het WK Baan geweest, dat leverde in de aanloop naar de clinic al erg leuke reacties op.

9 april was het dan zover, om kwart voor drie waren al veel deelnemers aanwezig. Het duurde dan ook niet erg lang voordat iedereen aanwezig was. Na de koffie werd er snel omgekleed en werd het binnenterrein opgezocht. Daar werden de fietsen opgehaald en op maat afgesteld.
Een aantal deelnemers was wat nerveus, de baan was wel erg steil. Na de uitleg over hoe je op de baan moet rijden en wat de betekenis van de lijnen is die op de baan getrokken zijn, konden de deelnemers de theorie in praktijk brengen.

De deelnemers werden verdeeld over twee groepen. De ene groep ging de baan op en de andere ging terug naar het middenterrein. De groep die ging rijden werd verdeeld over Reint en zijn collega trainer. Zij namen ieder 8 deelnemers mee de baan op. Eerst werden er rondjes gereden en bij de trainers even geremd.
Daarna kwam de andere groep op de baan. Nadat ook zij de eerste rondjes en de remtest hadden afgelegd, werd er weer gewisseld. Nu moesten de deelnemers rondjes rijden en op de rechte stukken een slalom fietsen. Het begon eenvoudig op dezelfde lijn, maar de pilons werden steeds hoger gezet. Nadat iedereen deze oefening aardig onder de knie had, werd er echt gefietst.

Met de trainers voorop ging men de baan rond. Eerst werd het tempo opgevoerd, voorzichtig werd er uitgeweken naar de “beruchte” blauwe lijn. Bij het ingaan van de bocht stuurden ze weer naar beneden en reden ze onder de blauwe lijn. Een paar rondes werd er zo gereden en op een gegeven moment reden ze in de bochten ook boven de blauwe lijn. Deze lijn is “berucht” omdat als je niet genoeg snelheid hebt, je onderuit glijdt met de fiets. Na enige rondes gereden te hebben, werd er weer gewisseld. Degenen die al gereden hadden, waren zeer enthousiast en konden niet wachten tot ze weer de baan op mochten.


De tijd vliegt als je het leuk hebt, dat was ook hier. Voor de laatste keer ging de eerste groep weer de baan op. En draaiden ze hun laatste rondjes, een aantal zetten vaart en er werden snelheden van boven de 50km/u gehaald. Ook in de tweede groep werd er hard gereden.
We hadden nog een sponsor weten te strikken, waardoor we een ieder nog een goodybag konden overhandigen.


Wij kijken terug op een zeer geslaagde baanclinic en danken iedereen die hier bij aanwezig was en het tot een succes hebben gemaakt.
 Lisette, Reint en Willem

0 reacties:

Back to TOP