In memoriam

woensdag 23 juni 2010

Ongelooflijk is een woord welke veelvuldig is gevallen in de week van Alpe d’HuZes. Bedoeld werd de geweldige prestaties die die week geleverd zijn. Maar ongelooflijk kan ook een andere betekenis hebben. Op 21 juni 2010 is onze vrijwilliger Henk Wiering, na een week van enorme strijd, overleden.
Henk is 52 jaar en laat vrouw en twee kinderen achter.

Ongelooflijk is het feit dat Henk precies 3 weken daarvoor de Alpe d’Huez had beklommen. Toen wij op zondag 30 mei op de camping aankwamen, kregen wij een telefoontje dat hij boven op de berg zat en zat uit te puffen in het plaatselijke café. Ook dit was een ongelooflijke prestatie, Henk was geen fietser en had er ook niet uitvoerig voor getraind. Wel zei hij eerlijk dat hij vaak was afgestapt om enkele mooie plaatjes te schieten.



Ongelooflijk is het dan ook dat je 3 weken later moet melden dat hij aan kanker is overleden. Wij kunnen het dan ook nog niet beseffen, maar de realiteit is daar.
Henk voelde zich al niet 100% in Frankrijk, maar had de gehele week zich volledig ingezet voor het vrijwilligerswerk en vooral bij de maaltijden in Palais du Sport, waar hij verantwoordelijk was voor het vullen en leeghalen van de steamers. De week na terugkomst in Nederland kreeg hij na een bloedcontrole te horen dat hij acute leukemie had. Hij is meteen opgenomen en met de behandeling gestart. De behandeling bestaat uit een zware chemotherapie om de zieke witte bloedlichamen te doden. Na twee kritieke dagen leek het erop dat de behandeling aansloeg. Uiteindelijk is Henk aan een complicatie tijdens deze behandeling overleden. Bij Henk is een hersenbloeding ontstaan, die hem fataal geworden is.

Ongelooflijk is het en dit zal nog wel langere tijd bij ons blijven hangen. Een fantastische week gehad in Frankrijk, met Henk en met alle aanwezigen. Vechtend tegen de kanker en dan overkomt je dit.
Bij de uitvaartdienst zal op verzoek van de familie gevraagd worden om een donatie aan het Alpe d’HuZes, waarvoor Henk zich met volle overtuiging heeft ingezet.

0 reacties:

Back to TOP