Nog 7 dagen

donderdag 27 mei 2010

De fietst gepoetst, de bandenspanning gecontroleerd, de ketting gesmeerd, het juiste verzet gemonteerd, de remblokjes verzet, de conditie aangescherpt en de blik op de top gericht. Zes keer die alp bedwingen: Wij zijn er klaar voor.
Over zeven dagen zal het afzien zijn, de eerste bochten zullen nog soepeltjes gaan, maar daarna zal het afzien zijn. Elke trap, elke meter, zal zeer gaan doen, de spieren zullen pijn lijden, de hartslag gaat ruim over het vastgestelde omslagpunt. Maar we fietsen door, stoppen kunnen we niet. Stoppen mogen we niet. Opgeven is geen optie.
>Degene die kanker hebben strijden ook door, degene die kanker hebben kunnen niet stoppen. Die strijd is nooit gestreden. Na zes keer de top gehaald te hebben gaan we als overwinnaar voor de laatste keer over de finish. Wij hebben het gehaald, wij zijn onszelf tegen gekomen, wij hebben gezocht naar de laatste adem en deze toch ergens uit het diepste van onszelf weer gevonden en het onmogelijke is werkelijk gebeurd. We hebben het gehaald. Een geweldige, onwaarschijnlijke en ongelofelijke prestatie.
Degene die kanker hebben kunnen niet afstappen, zij willen niet afstappen, zij mogen niet afstappen. Hun strijd gaat door, ook na die zesde keer, een strijd die misschien niet gewonnen kan worden, een strijd met mogelijk een fatale afloop.
Daar doen we het volgende week voor. We fietsen niet voor onszelf maar hopen kracht te geven aan deze strijders. Ook deze strijders moeten zicht krijgen op de finish boven op de berg. Ook zij moeten kunnen zeggen: wij hebben de ziekte overwonnen. Daar moeten wij voor zorgen, daar moeten wij voor strijden. Niet alleen die 2600 renners die zich helemaal kapot rijden op die berg. Maar wij allemaal. Samen kunnen we er wat aan gaan doen. Wij geven niet op, jullie toch ook niet.

"Alleen een dwaas blaast tegen de wind in,
samen kunnen we zijn richting veranderen". 

'Donderdag 3 juni 2010'
Om 05.00 uur zal de start van de vijfde editie van Alpe d'HuZes zijn. Dit jaar staan wij met 20 renners aan de start, die onder de naam Team Alpe d'Achmea de berg ruim 90 keer zullen beklimmen.
Deze dag zal Radio 2 de gehele dag reportages uitzenden vanaf Alpe d'Huez. Wil je iets meemaken van de sfeer, de strijd en misschien onze renners, stem dan af op Radio 2.

Ook via internet is de dag live te volgen. Op de site http://live.opgevenisgeenoptie.nl zijn blogs, nieuwtjes, klimtijden per renner en webcams te vinden.

'Tellerstand'
De stand van de teller, een week voor de bekendmaking van de algehele tussenstand, staat voor ons team op meer dan € 93.000,-. Ook dit bedrag in ongelofelijk. Het gehele team wil iedereen dan ook nogmaals ontzettend bedanken voor hun donatie. Ook dit konden we niet zonder jullie. Bedankt daarvoor. De sponsoring loopt nog gewoon door. In oktober zal het volledige bedrag aan het KWF-kankerbestrijding overhandigd worden.

See you at the top,








0 reacties:

Back to TOP